Hopp til innhold

Miljøfyrtårn til RS Noatun

RS Noatun er Miljøfyrtårn-sertifisert

– Bra for klima, miljøet og for samfunnet som helhet, sier Horten-ordfører Are Karlsen.

– RS Noatun skal ha en naturlig plass i et bærekraftig miljøperspektiv, sier Øystein Leth, senterleder på RS Noatun. 

Kurs- og konferansesenteret startet arbeidet med å bli Miljøfyrtårn-sertifisert under den siste korona-nedstengingen i januar 2022, og ble i dag overrukket Miljøfyrtårn-plaketten av ordfører i Horten kommune, Are Karlsen.

– Lite gjester var en god anledning til å sette av tilstrekkelig tid til arbeidet. Den største delen av implementeringen er utført av resepsjon- og restaurantpersonalet, forteller Leth.

Miljøfyrtårn er en nasjonal og frivillig sertifiseringsordning. Både offentlige og private virksomheter som ønsker å vise at de tar helse- og miljøansvar kan bli sertifisert.

Fra venstre: Elisabeth Sverdrup (prosjektleder bærekraft og innovasjon), Øystein Leth (senterleder RS Noatun), Martin Fuhr Bolstad (fungerende generalsekretær), June Olsen (restaurantsjef) og Are Karlsen (Hortens ordfører).

Prosessen med miljøfyrtårn

 For oss har dette vært en god systematisering av driften. Prosessen har også avdekket mangler vi ikke var klar over. Det er en del jobb og få på plass all dokumentasjon, men det danner først og fremst et godt grunnlag for jobben som skal gjøres videre, forteller Øystein Leth.

RS Noatun har i arbeidet med å bli sertifisert som Miljøfyrtårn satt seg egne mål til forbedring på en rekke områder. Fra å redusere svinn, øke andelen økologiske råvarer og det mest vesentlige tiltaket: minske energiforbruket.

– Jeg syns det er kjempebra at Redningsselskapet har tatt den store jobben å få på plass dette systemet. Det er bra for klima og miljøet, bra for samfunnet som helhet og så tror jeg også det er bra for Redningsselskapet, sier Horten-ordfører Are Karlsen (Ap).

Laster…